Slabeste natural si sanatos cu tumeric

Tmericul este un condiment de curand intrat in categoria produselor de slabit


Printre cele mai sanatoase produse de slabit naturale se numara si tumericul. Pentru cei ce nu stiu, tumericul sau Curcuma longa, este o planta erbacee ce-si are originile in Asia, dar cultivat mult si in India, in China, Japonia si Taiwan.

Radacina tumericului contine niste uleiuri volatile, un colorant de culoare galbena, numita curcumina, dar mai contine de asemenea si multe saruri minerale, peptide solubile in apa si polizaharide.

Tumericul este cunoscut ca avand o actiune colagoga, coleretica si un stimulent al eliberarii bilei, creascand capacitatea ficatului de a elimina toxinele, deci, in termenii de interes in care discutam, este un foarte bun detoxifiant.


Ca mod de administrare, pudra de tumeric se ia cate o jumatate de lingurita de trei ori pe zi, in amestec cu suc de fructe, iar tincura se administreaza cate 15-20 picaturi pe zi.

Dintre produsele de slabit naturale, putem sa enumeram destule cu proprietati foarte bune si care nu afecteaza in vreun fel sanatatea. Eliminarea kilogramelor in plus este insa un efort ce nu tine doar de administrarea unor pastile pentru slabit, din pacate. ORice pastila de slabit, indiferent cat este ea de sanatoasa, trebuie asociata cu un regim alimentar supravegheat strict, fara excese alimentare, si de asemenea, exercitiile fizice usoare, de tipul mersului pe jos.



//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=cbc228706&unique=861f9e301&redirect_to=https%253A//vegis.ro/suplimente-capsule-comprimate/fares/11094-colesterol-2-cu-anghinare-si-frunze-de-maslin-m105a-63cps/


 Ingrediente/capsula:

Tumeric (Curcumae longae rhizoma), Extract de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat în min. 2,5% cinarină 162,5 mg, Frunze de anghinare (Cynarae folium) 162,5 mg, Frunze de măslin (Olivae folium) 65 mg,Frunze de armurariu (Silybimariani fructus).


De curand, a fost considerat ca un produs de slabire uluitor, cu o foarte buna actiune in eliminarea kilogramelor in plus, acest tumeric, acest condiment indian. Ingredientul secret al tumericului, cel care determina detoxifierea si arderea grasimilor este curcuma.

Tumericul este utilizat pentru condimentarea unor mancaruri cu specific indian ori chinezesc, cum sunt mancarurile pe baza de carne, fructe de mare, cartofi, oua, linte, orez, etc. In special mancarurile cu linte sunt realizate cu tumeric ca si condiment.

Un studiu realizat in anul 2009 in SUA a reliefat faptul ca curcuma poate determina scaderea in greutate, mai ales datorita actiunii sale de inhibare a dezvoltarii tesutului adipos. Deci, acel pigment de culoare din tumeric este un ingredient foarte bun in retele de slabire.

S-a demonstrat de asemenea ca tumericul este un foarte bun detoxifiant, deci, poate conduce foarte bine la descompunerea grasiilor si eliminarea lor din organism.

Ultima caracteristica, si de altfel si cea mai importanta a tumericului, este aceea ca vorbim de un foarte bun antioxidant, avand printre altele si proprietati antivirale si antiinflamatorii, chiar si anticancerigene. Printre elementele de baza ale tumericului amintim: proteine, fibre, vitamina E, C, K, niacina, fier, calciu, potasiu si magneziu.

Tumericul poate fi folosit cu incredere in dietele pentru slabire, integrandu-l efectic in regimul alimentar zilnic, sub forma de condiment, un condiment sanatos, de altfel. Poti sa folosesti tumericul pentru asezonarea unui orez, pentru diverse sosuri, pentru mancare de linte, pentru mancaruri cu vinete si carne.

Pentru ca, daca veti urma un regim pe baza tumericului, veti avea nevoie si de inspiratie, va sugerez un blog foarte interesant pentru iubitorii mancarurilor indiente: http://bucatarieindiana.wordpress.com/.