Uleiul din nuca de cocos foarte bun impotriva imbatranirii

Se pare unul din cel mai utile produse anti-aging (anti-imbatranire) este uleiul de nuca de cocos.


De foarte mult timp, in unele culturi de mii de ani, uleiul din nuca de cocos este venerat si utilizat ca un aliment foarte sanatos dar si ca un medicament panaceu.

Se pare ca proprietatile anti-imbatranire ale uleiului din nuca de cocos au inceput sa fie recunosute, dupa tot mai multe studii ale cercetatorilor realizate in ultima vreme.

Medicii si oamenii de stiinta i-au recunoscut proprietatile deosebite ale uleiului de nuca de cocos, bogat in grasimi saturare cu proprietati superioare anti-imbranire. Beneficiile aduse de uleiul din nuca de cocos determina si pierderea in greutare, deci slabirea, cercetarile stiintifice demonostrand acest lucru. Fiind format din acizi grasi, uleiul din nuca de cocos, stimuleaza pierderea grasimilor in functie de cat de lung este lantul alcatuit din aceste grasimi saturate, iar acest lucru provine si din modul de procesare al acestui ulei.
Cu alte cuvinte, in functie de lungimea lantului de grasimi saturare, organismul nostru va metabliza sau nu grasimile. Astfel, organismul nostru transfera uleiul din nuca de cocos direct in ficat, daca este ars imediad si este transformat aproape instantaneu in energie. Exista si o carte pe aceasta tema, a beneficiilor aduse de uleiul de nuca de cocos in eliminarea kilogramelor in plus, carte scrisa de Dr. Mary Enig şi Sally Fallon, autori ce au folosit doua decenii de cercetari aprofundate, pentru a explica de ce avem nevoie de consumul de nuca de cocos si cum produse acestea pierderea in greutate si slabirea pe termen lung, ridicand temperatura corpului si pastrand nivelul de zahar din sange.

ULEIURI DIN NUCA DE COCOS

Uleiul din nuca de cocos este utilizat de asemenea in dermatologie, ca ajutor pentru pielea uscata si deteriorata, acest ulei inlocuind cu succes cremele hidratante, de multe ori nocive pentru piele datorita componentelor aromatice nocive.

O alta utilizare a uleiului din nuca de cocos este in combaterea matretii, dar si a eczemelor, psoriazisului, eruptiilor cutanate, infectii si rani, etc.

Balsamul de par ce contine ulei din nuca de cocos este foarte sanatos pentru par, conferindu-i acestuia, pe langa sanatate si o stralucire de invidiat. Utilizarea uleiului din nuca de cocos in sampoane este de asemenea indicata in tratarea matretii.

Exista oameni ce adauga ulei din nuca de cocos in ceai, pentru a determina accelerarea proceselor metabolice si pentru a spori pierderea in greutate si slabirea, dar si mentinerea unui tonus bun si o imbanatatire a sanatatii, in general.

Evident, nu trebuie neaparat sa cumparati ulei din nuca de cocos pentru a obtine asemenea efecte, puteti la fel de bine sa consumati lapte de cocos, ori nuca de cocos in stare cruda.