CE ESTE CEAIUL VERDE?

Ce este de fapt ceaiul verde? Care sunt efectele ceaiului verde in slabire?


Ceaiul verde reprezinta un produs ce se obtine printr-un proces natural de fermentatie, dintr-o planta ce poarta numele de Camelia sinensis. Din aceeasi planta se obtine si ceaiul negru, insa, la ceaiul verde nu este intrerupta fermentatia.

Ceaiul verde este folosit in slabire, in intarzierea imabtranirii tenului, in reducerea tartului dentar, in aparitia cariilor, in obezitate, greutate in exces, oboseala, retinerea apei in organism.

In prezent exista foarte multi consumatori de ceai, iar dintre acestia, predomina cei care prefera ceaiul preparat din Camellia Sinensis, adica, fie ceaiul verde, fie ceaiul negru. Ceaiul este cunsumat in China de peste 3000 de ani, iar numeroasa populatie chineza inclina cu adevarat balanta in directia consumatorilor de ceai verde, la nivel mondial.


Studiile de cercetare evidentiaza proprietatile curative deosebite ale celei de-a doua bauturi din lume, dupa apa. Printre bolile impotriva carora lupta ceaiul verde, se remarca cele de inima, anumite tipuri de cancer si diabet zaharat. Ceaiul verde ajuta de asemenea la slabire, imbanatirea sanatatii oaselor, mentinerea greutatii.

"Polifenolii si cofeina din ceai maresc consumul de energie si cantitatea de grasimi oxidate, ajutand la mentinerea unei greutati corporale normale. Rezultatele unei analize indica faptul ca pentru o perioada de 24 de ore, consumul de calorii este marit cu 100 calorii, sau 0,13 calorii pentru fiecare miligram de catehina.

TIPURI DE CEAI VERDE

Rezultatele unui studiu asemanator au aratat ca persoanele ce au consumat ceai verde si cofeina pentru o perioada de 12 saptamani, in conditiile unei diete normale, au pierdut in medie 1.3 Kg. Studii realizate asupra populatiei arata ca persoanele ce obisnuiesc sa consume ceai au indicele de masa corporala mai mic si mai putina grasime corporala, fata de persoanele ce nu consuma ceai alb, verde, oolong sau negru. In plus, ceaiul verde si cofeina ajuta la oxidarea unor cantitati mai mari de grasimi, in medie cu 16% mai mult, respectiv cu 0,002 grame mai mult pentru fiecare miligram de catehina."

Multe dintre persoanele ce au probleme cu greutatea, apeleaza la ceaiul verde pentru a slabi. Obezitatea este o problema la nivel mondial, ce pare a se accentua pe masura ce stilul de viata devine din ce mai putin preocupativ fata de alimentatia zilnica. Efectele ceaiului verde reprezinta una din solutiile miraculoase considerate de catre cercetatorii, in procesele de slabire.

Ceaiul verde reprezinta o solutie de a slabi sanatos si fara batai de cap, fara diete drastice, ori costisitoare.

Dintre beneficiile ceaiului verde in slabire, amintim:

1. Creste arderea de calorii - ceaiul verde accelereaza metabolismul si, astfel, cantitatea de grasimi arse creste. Acest proces se numeste termogeneza. Acesta mareste caldura din corp accelerand metabolismul si ca urmare arde caloriile.

2. Diminueaza apetitul – ceaiul verde ajuta la controlarea apetitului. Nutrientii ce se afla in ceai trimit semnale catre creier si stomac scazand apetitul si micsorand cantitatea de mancare ceruta de organism.

3. Creste nivelul de energie - ceaiul verde poate trimite semnale catre creier care permit imbunatatirea atitudinii mentale pozitive. Pentru ca el actioneaza in majoritatea partilor din corp, acesta tinde sa puna mintea intr-o stare pozitiva si relaxata, lucru ce face ca organismul sa se simta mai echilibrat si sincronizat.

Pe piata din Romania exista o multitudine de varietati de ceai verde

Spre deosebire de alte produse pentru slabit, ceaiul verde este printre cele mai putin controversate, fiind un produs de incredere, de care lumea nu se fereste de teama unor reactii adverse.

Parerile oamenilor despre ceaiul verde sunt pozitive, iar discutiile pe forumuri despre beneficiile ceaiului verde sunt de asemenea pozitive.

Din punctul de vedere al folosealor pe care le pot trage cei ce consuma ceai verde, putem spune ca si noi impartasim aceleasi pareri: ceaiul verde este folositor pentru sanatate si util in curele de slabire.

Aflati mai multe despre ceaiul verde, citind AICI, un alt articol de-al nostru.

Camelia sinensis este o planta de ceai, cu foarte multe varietati, crescand in peste 50 de tari. Cele mai renumite tari in productia de ceai - Camelia sinensis sunt Rusia, Argentina, Brazilia, Indica, Kenia si China. Ceaiul poate fi obtinut din muguri sau din frunze (frunze intregi sau faramate).

Ceaiul verde reprezinta cel mai faimos produs rezultat din Camelia sinensis.